Νέα-Ανακοινώσεις

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 18:57

Οι Διάλογοι Χορευτικής Παράδοσης του ΚΕΛΕ στη Ζίτσα Ιωαννίνων Featured

Οι Διάλογοι Χορευτικής Παράδοσης που διοργανώνει το ΚΕ.Λ.Ε. σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ήμασταν στην όμορφή Ζίτσα των Ιωαννίνων. Ένας εποικοδομητικός διάλογος αναπτύχθηκε μεταξύ δασκάλων και υπεύθυνων χορευτικών τμημάτων τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά από Κομοτηνή, Πάτρα, Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, την μακρινή Μάλτα, κλπ.

Το θέμα της συνάντησης ήταν: «Οι παραστάσεις των χορευτικών συγκροτημάτων. Διατήρηση αυθεντικών στοιχείων παραδοσιακού χορού εις το διηνεκές και μόνο ή ενσωμάτωση και νέων δεδομένων;»

Ακούστηκαν πολλές απόψεις και χρήσιμα στοιχεία για όλους. Κουβεντιάστηκαν ο προσδιορισμός μας γενικά με τον Λαϊκό Πολιτισμό και το τι επιζητούμε από μια Παράσταση. Ο σκοπός και το γιατί πρέπει ή δεν πρέπει να γίνονται παραστάσεις. Πως θέλουμε να είναι οι παραστάσεις μας. Τα τεχνικά προβλήματα που συναντάμε οι δάσκαλοι σε κάθε μας παράσταση. Το κυρίαρχο στοιχείο μιας παράστασης που δεν είναι άλλο από την έκφραση των χορευτών και το πόσο σημαντικό είναι για τον δάσκαλο αυτό να επιτυγχάνεται καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς μέσα στις εβδομαδιαίες πρόβες. Την διατήρηση των αυθεντικών στοιχείων του παραδοσιακού χορού σε μια παράσταση, αλλά και το να αρέσει στον θεατή από καλλιτεχνικής άποψης, κλπ.

Είμαστε χαρούμενοι για τα καλά λόγια που ακούγονται από όλους σε αυτή την προσπάθεια των Διαλόγων της Χορευτικής Παράδοσης. Κοινή διαπίστωση όλων μας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της συνεργασίας και της συναδελφικότητας μεταξύ μας. Όσο πιο συχνά, όσο πιο τακτικά τόσο καλύτερα.

Σας καλούμε όλους στην μεγάλη παρέα που δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον και σας απευθύνουμε πρόσκληση για ένα ανοιχτό διάλογο. Καλέστε μας να οργανώσουμε μαζί στον χώρο σας την επόμενη συνάντηση. Θα χαρούμε να συνευρεθούμε και να συνομιλήσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Καλή αντάμωση!!!

Δείτε επίσης

Social

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  17A Μαβίλη, Λάρισα

  kelelarissas@gmail.com

  +30 2410530946

  +30 6937007191

Θα μας βρείτε

©2023 ΚΕΛΕ. All Rights Reserved.