Νέα-Ανακοινώσεις

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 12:50

Νέα τμήματα Ελληνικού Κλασσικού χορού με την Μέθοδο ΙSTD-Ρούμπι Τζίννερ

Έναρξη μαθημάτων χορού «Μέθοδος Ρούμπι Τζίννερ - Ελληνικός Κλασσικός Χορός» ISTD (IMPERIAL SOCIETY OF TEACHERS OF DANCING),
εμπλουτισμένα με ρυθμούς και θέματα αυτοσχεδιασμού από την αρχαία ελληνική και ελληνική λαϊκή παράδοση και πολιτισμό.

Από τον Οκτώβριο 2017, μια νέα σειρά μαθημάτων της Μεθόδου Ρούμπι Τζίννερ -Κλασσικός Ελληνικός Χορός – ISTD θα ξεκινήσει για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας.

Το καινοτόμο μάθημα του «Ελληνικού Κλασσικού Χορού- Μέθοδος Ρούμπι Τζίννερ» είναι εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελληνική τέχνη και πολιτισμό - χορό, θέατρο,μουσική τέχνη, και μυθολογία.
Με απλές και φυσικές κινήσεις του σώματος που μοιάζουν με τις κινήσεις που βλέπουμε στα αγγεία και στα αγάλματα τις αρχαίας ελληνικής τέχνης, θα δημιουργηθεί
ένας πρωτότυπος κύκλος μαθημάτων σε μορφή σεμιναρίου μια φορά το μήνα. Κάτω από την καθοδήγηση της αναγνωρισμένης από το IMPERIAL SOCIETY OF TEACHERS OF DANCING (ISTD), δασκάλας του «Κλασσικού Ελληνικού χορού - Μέθοδος Ρούμπι Τζίννερ» Ανδριάνας Παπανικολάου.

Σκοπός είναι οι μαθητές να αποκτήσουν σωματική και πνευματική ισορροπία, δύναμη μαζί με χαλάρωση, χάρη μαζί με άνεση, μουσικότητα μαζί με ζωντανή και εκφραστική δημιουργικότητα. Κυρίαρχο στοιχείο της μεθόδου είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη φύση και στη φυσικότητα των κινήσεων που εύκολα προσαρμόζονται στα θέματα του ανθρώπου και του περιβάλλοντος. Οι ρυθμοί αλλά και τα θέματα αυτοσχεδιασμού εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική και ελληνική λαϊκή παράδοση και πολιτισμό θα εμπλουτίσουν κάθε κύκλο μαθημάτων.

Η απλότητα και ο μικρός βαθμός δυσκολίας των κινήσεων επιτρέπει στους μαθητές με ευκολία να εκφράσουν τις ιδέες τους και να βυθιστούν στο ρόλο τους απολαμβάνοντας απόλυτα το δρώμε

νο κάθε κύκλου.
Αυτά τα μαθήματα δίνουν ακόμη την δυνατότητα στη μελλοντική συμμετοχή των υποψήφιων στις επαγγελματικές εξετάσεις του ISTD.

Το μάθημα χωρίζεται σε πέντε ενότητες-

• Η πρώτη ενότητα είναι η τυποποιημένη εξάσκηση του σώματος με μια σειρά φυσικών ρυθμικών κινήσεων που εξασκούν με φυσικό τρόπο όλο το σώμα, πόδια, χέρια, κορμό και κεφάλι.

• Η δεύτερη ενότητα έχει να κάνει με την αναπνοή και τη χαλάρωση

• Η τρίτη αφορά στον αυτοσχεδιασμό όπου ζωντανεύουν ιστορίες με τις κινήσεις, τη φωνή και τη μουσική και κατ΄αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνονται σε χορογραφίες.

• Στην τέταρτη ενότητα και στα πιο προχωρημένα επίπεδα, αναπτύσσονται οι διάφορες πτυχές της ελληνικής έκφρασης που περιλαμβάνει όχι μόνο τον λυρικό χορό αλλά και τον αθλητικό χορό, πυρρίχιο χορό,

βακχικό χορό, τελετουργικό χορό, τα χορικά και τον τραγικό χορό, η κάθε μια με τους δικούς της ρυθμούς, βηματισμούς και χορούς.

• Η πέμπτη ενότητα έχει να κάνει με «ρυθμούς της φύσης και των συναισθημάτων» όπου σε κάθε στοιχείο της φύσης και συναισθήματος ανακαλύπτεται ο ρυθμός του, η δυναμική του, η κατεύθυνσή του και έκφρασή του

. Έτσι οι μαθητές είτε μόνοι, είτε σε ζευγάρια είτε σε ομάδες αναπαράγουν και παίζουν σε θεατρική μορφή.

Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι τα παρακάτω:
• παιδικό τμήμα ( 5 με 12 ετών )
• εφηβικό τμήμα (12 με 18 ετών)
• τμήμα ενηλίκων από 18 ετών και άνω
• «επαγγελματικό τμήμα» μελλοντικών δασκάλων της μεθόδου (18 ετών και άνω)

 

Μέρες γνωριμίας , παρουσίασης και εγγραφών:

Στην ΛΑΡΙΣΑ την Τρίτη , 26 και Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν «δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα και παρουσίαση»
για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την Μέθοδο Τζίννερ και να εγγραφούν στα μαθήματα που θα λάβουν μέρος μια φορά την εβδομάδα.
Η διδασκαλία είναι της αναγνωρισμένης δασκάλας του Κλασσικού Ελληνικού Χορού, Ανδριάνας Παπανικολάου ISTD, Licentiate.

Δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα και δράσεις:


Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017 - 17.00- 19.00


Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 - 17.00- 19.00


Ακολουθεί παράσταση με τίτλο
«Ο Χορός της Χαράς»
Ποιητική βραδιά με μουσική και χορό
19.00 ( δωρεάν είσοδο)


Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν. Για περισσότερες πληροφορίες, τοποθεσία και ώρα, επικοινωνήσετε με τα ακόλουθα τηλέφωνα.

Κινητά τηλέφωνα
Ανδριάνα Παπανικολάου
6981917486

Ιονέλα Νούτσου
6938685765


e-mail
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε επίσης

Social

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  17A Μαβίλη, Λάρισα

  kelelarissas@gmail.com

  +30 2410530946

  +30 6937007191

Θα μας βρείτε

©2023 ΚΕΛΕ. All Rights Reserved.