Νέα-Ανακοινώσεις

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 17:42

1η Παιδική Συνάντηση παραδοσιακών χορευτικών και λαϊκού πολιτισμού

Σκοπός του νέου μας εγχειρήματος είναι να δώσουμε στα παιδικά - εφηβικά χορευτικά συγκροτήματα όλης της χώρας, την ευκαιρία να ζήσουν και να συμμετέχουν σε μια συνάντηση που θα ξεπερνά σε αξία την έννοια μιας απλής παρουσίασης των τοπικών χορών.

Όλοι οι μικροί χορευτές θα συμμετέχουν στην πολιτιστική πρόκληση με στόχο την ευγενή άμιλλα, την καλλιέργεια, την κριτική σκέψη και την ψυχαγωγία.

Ιδιαίτερα σήμερα που, βάσει των νέων συνθηκών ζωής, οι νέοι μας περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μόνοι τους, καθοδηγούμενοι σχεδόν αποκλειστικά από το life style  που προωθείται μέσα από τα Μ.Μ.Ε. και το internet, οι νέοι πρέπει όχι μόνο να «βγουν έξω», αλλά κυρίως να συμμετέχουν σε ομαδικές και δημιουργικές δράσεις.

Τι πιο όμορφο και ελπιδοφόρο από το να βλέπει κανείς τη νέα γενιά να δίνεται ολόψυχα στην τέχνη του παραδοσιακού χορού με τον αυθορμητισμό, τον πλούσιο συναισθηματισμό και την αστείρευτη ζωτικότητα της εφηβείας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι χάρη στις εργώδεις προσπάθειές μας και το μεράκι των εμπνευσμένων συνεργατών μας θα πετύχουμε μια συνάντηση δημιουργική και συμμετοχική όπου η γνώση θα συναντά την αισθητική καλλιέργεια και την ηθική ανάπτυξη του κάθε χορευτή.

 

 

Σας προσκαλούμε :

Στην 1η  συνάντηση των χορευτικών συγκροτημάτων που θα πραγματοποιηθεί στην κατασκήνωση του Σκούρα στην Χαλκιδική, επιλέγοντας μια από τις παρακάτω περιόδους:

  Α:14-22 Ιουνίου για 10 μέρες

Β: 14-18 Ιουνίου για 5 ημέρες

Γ: 18-22 Ιουνίου για 5 ημέρες

 

 

H κατασκήνωση του Σκούρα έχει άρτιες υποδομές και εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο με τη καθοδήγηση των υπευθύνων του Κέντρου Λαογραφικών Ερευνών θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τους παραπάνω στόχους και να φέρει σε επαφή τους μικρούς χορευτές ανά την Ελλάδα.

Πέρα από τις καθιερωμένες δράσεις που θα υπάρξουν στην κατασκήνωση (κολύμβηση, αθλοπαιδιές, κλπ.) θα διοργανωθούν και εξειδικευμένα εργαστήρια παραδοσιακών χορών, παραδοσιακών φορεσιών και επαγγελμάτων, δράσεις αναβίωσης παλαιών ομαδικών παιχνιδιών, κλπ.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

Α. ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ: Με το ανάλογο κουπόνι του ασφαλιστικού φορέα του γονέα, υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν φιλοξενία του παιδιού στην κατασκήνωση για 10 μέρες

( τα ασφαλιστικά ταμεία αναγράφονται παρακάτω )

Δηλώσεις συμμετοχής για το κουπόνι πρέπει να κατατεθούν μέχρι 10/2/2019

 

Β. ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ (χωρίς κουπόνι) το κόστος ανέρχεται στα 270 ευρώ.

 

Γ. ΓΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ (χωρίς κουπόνι) το κόστος ανέρχεται στα 150 ευρώ:

 

Το κόστος περιλαμβάνει τη διαμονή, τη σίτιση (4 γεύματα τη μέρα) και τη συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση των έμπειρων εκπαιδευτών της κατασκήνωσης και του ΚΕ.Λ.Ε.

 

Η άφιξη και η αναχώρηση του παιδιού από τον χώρο της κατασκήνωσης μπορεί να γίνει από τους γονείς αλλά θα υπάρξει και η δυνατότητα μαζικής μετακίνησης με εκμίσθωση λεωφορείου και μια επιπλέον επιβάρυνση.

Πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης εδώ: http://skourascamp.com

 

Με Εκτίμηση

Γκιτέρσος Κωνσταντίνος – Σιαμπέτα Ειρήνη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του ΚΕ.Λ.Ε. & στον υπεύθυνο επικοινωνίας Γιάννη Τσούτσα 6976396141

Δείτε επίσης

Social

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα ακόλουθα στοιχεία

  17A Μαβίλη, Λάρισα

  kelelarissas@gmail.com

  +30 2410530946

  +30 6937007191

Θα μας βρείτε

©2023 ΚΕΛΕ. All Rights Reserved.